Tänkte jag skulle dela med mig av ett recept som jag prova flera gånger och som aldrig går att misslyckas med!
Bärpaj
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl mjöl
½ dl socker
125 gram margarin
2 msk vatten
Fyllning:
2 st ägg
1 dl socker
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
ca½ dl bär, tex jordgubbar, hallon eller vinbär
Gör så här
1. Arbeta ihop pajdegen, tryck ut den i en pajform (ca 23cm i diam). Låt stå kallt i ca 30 min.
2. Nagga pajskalet, förgrädda pajskalet i 225grader i ca 10 min. För att undvika brända kanter täck kanterna med ugnsfolie.
3. Förbered fyllningen medan pajskalet förgräddas. Vispa samman ägg, socker, mjöl, cremé fraiche och vaniljsocker.
4. Lägg bären i de varma pajskalet och häll över smeten.
5. Grädda i 175 grader i ca 30 min tills smeten stelnat.
6. Servera gärna med glass, men går att äta utan tillbehör också.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar